0. Inzichten en Inspiratie

Het beste plan maak je zelf

Verhalen

Hoe meer we meten, ruiken, zien, fluisteren, rekenen en leren hoe meer we tot de conclusie komen hoe belangrijk context is en hoe meer we tot het inzicht komt hoe betrekkelijk alles is.

Daarom gaan we op Paris Proof Plan verhalen delen. Verhalen over wat we beleven, wat we daar van leren en welke nieuwe inzichten dat opleverde. We hopen dat de verhalen inspiratie voor jullie zijn om na te denken over je eigen wensen en je eigen huis.

De hoofdstukken 1 tot en met 8 die hierna volgen stammen nog uit de tijd dat we dachten dat we met 1 gestructureerde werkwijze voor iedereen een plan zouden kunnen gaan maken maar we zijn van een koude kermis thuisgekomen: een dag meten, een dag tekenen, een dag rekenen en twee dagen schrijven. Dat daarna nog 1 of twee keer omdat degene die we hielpen door het plan zélf op nieuwe ideeën kwam ….. keer 7 miljoen, dat is totaal onrealistisch en niet opschaalbaar.

We zijn daarom tot het inzicht gekomen dat iedereen zijn eigen plan moet maken als we ook maar in de buurt van “iedereen Paris Proof in 2050” willen komen. We hopen dat de verhalen over wat we beleven en bedenken voor jullie inspiratie zullen zijn voor een eigen plan, want….

“Het beste plan maak je zelf”