Paris Proof Plan – op tournee

Persbericht / Weert / 12 april 2019 Op 6 mei 20-19 begin ik een tournee door Nederland om overal aan geïnteresseerden uit te leggen hoe het Paris Proof Plan werkt en hoe jij of jouw organisatie er z’n voordeel mee kan doen. In groepen van maximaal 10 personen ga ik een dag interactief de diepte in.

We gaan chocola maken van een energierekening, inzichtelijk maken wat die voor inzichten biedt in het klantvraagstuk wat voor ons ligt. We gaan nadenken over hoe we het ambitieniveau van de klant in kaart kunnen brengen en waar bij hem of haar de aanknopingspunten voor een slimme-stappen-plan te vinden zijn.

Vervolgens bekijken we aan de hand van talloze praktijkcases waar de huidige problemen zitten en waar kansen liggen.

De tweede helft van de dag doen we een rondje bouwfysica: zin en onzin van hysterisch isoleren, vocht, geluid, luchtkwaliteit en “hoe dan wel?”. Ook weer aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we een maatregelenpakket in de slimme volgorde zetten en we gaan meedenken met de klant over de financiering daarvan.

Gedurende de dag komen vele oplossingen die werken aan bod. En we gaan het hebben over oplossingen die niet werken (en waarom toch soms weer wel).

Ik plan elke keer twee dagen achter elkaar: Op dag 1 geef ik de training voor een gereduceerd tarief aan een lokale energiecoöperatie of andere non-profit organisatie die met de poten in de klei staat bij het adviseren van particulieren. De tweede dag is voor professionals (installateurs, oplossingenverkopers, adviseurs).

12 provincies, elke maand 1. Halverwege 2020 kent heel Nederland de route naar Paris Proof plannen maken voor 7 miljoen woningen!

Schema Paris Proof Plan-tour

Ik ben niet overal goed bekend en als je als energie-coöperatie in jouw provincie een leuke locatie weet voor een trainingsdag met een man of 10 dan mag je mijn steun en toeverlaat tippen. Ik hou me aanbevolen.

Voor de trainingen kun je je hier opgeven : trainingen