Quickscan kleine VVE

Kleine VVE’s vallen een beetje tussen wal en schip waar het gaat om integraal energie-advies en financieringsmogelijkheden die door de overheid ondersteund worden.

De grotere (vanaf 10 appartementen) help ik als adviseur van BENG Nederland, ik verwijs je graag naar hun door voor een kennismaking met hun aanpak.

Voor de kleine VVE’s doe ik het advieswerk zelf. Als je interesse hebt dan kun je contact opnemen met mijn backoffice die je een passende offerte zal sturen.

Om het proces te versnellen is het handig om de volgende gegevens te vermelden:

  • Naam en je rol binnen de VVE
  • Adres
  • Aantal appartementen binnen de VVE
  • VVE beheerder (als je die hebt)
  • Type verwarming (blok of individueel)
  • Energieverbruik (individueel en de VVE)

Ik bied vervolgens twee opties aan:

De Quick-scan, waarin ik een aantal appartementen, gemeenschappelijke ruimtes en de technische ruimtes bekijk. Je krijgt enkele dagen later een samenvatting van mijn bevindingen plus tips om het MJOP te verduurzamen. Rapportage via mail en nabespreken via telefoon.

Het integrale VVE Plan waarbij ik een energiemodel maak en de energierekeningen match aan de kenmerken van het gebouw. Zo kan ik een onderbouwd advies geven voor een integrale aanpak van verbeteren van het complex. De Quickscan is altijd de basis voor dit plan. Ook doe ik vast een marktonderzoek naar partijen die jullie kunnen helpen de plannen ook daadwerkelijk uit te voeren, want een plan zonder handelingsperspectief is wat mij betreft waardeloos. Presentatie van de resultaten op locatie.

Presentatie op locatie resultaten aan VVE

Ik geef geen advies aan individuele appartement-eigenaren omdat de kans levensgroot is dat ik je moet gaan teleurstellen. VVE’s zijn echt het best af met een integraal plan.

De algemene besparingen die ik in mijn e-boek noem (denk aan kierdichting, inductie-koken en watersparende douchekop) zijn natuurlijk altijd goed.